latinica  ћирилица
25/08/2014 |  15:52 | Аутор: СРНА

Видовић: Сусрети младих пружају могућност развијања идеја

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Игор Видовић оцијенио је да ће овогодишњи сусрети младих у Требињу послужити као јединствено окружење у којем ће млади радити на развијању заједничких идеја да би побољшали положај.
Отварање 18. сусрета младих у Требињу - Фото: СРНА
Отварање 18. сусрета младих у ТребињуФото: СРНА

Видовић, који је синоћ у Требињу присуствовао отварању 18. Сусрета младих, изјавио је да ова традиционална манифестација пружа могућност заједничког окупљања, дружења, развијања идеја и рада на програмима намијењеним омладини.

Према његовим ријечима, основни циљ манифестације је да допринесе промоцији омладинског рада и стваралаштва, те да додатно буде појачан однос младих из различитих регија Републике Српске и региона, саопштено је из Министарства за економске односе и регионалну сарадњу.

Видовић је у свом обраћању захвалио младима који су учествовали у радним камповима приликом санације поплављених подручја у Бијељини и Добоју.

Из Министарства за економске односе и регионалну сарадњу истичу да подржавају младе и њихове пројекте у оквиру Владе Републике Српске.

На овогодишњим сусретима окупило се око 200 младих, који ће у наредних пет дана кроз забаву, дружење и интерактивно учење размјењивати мишљења и учествовати у едукативним радионицама.

Омладински савјет Републике Српске на овогодишњој манифестацији најавио је једног од најмлађих министара који је на свом примјеру показао да се младима у Републици Српској пружа шанса.

Отварању сусрета присуствовали су и представник кабинета предсједника Српске, министар породице омладине и спорта Републике Српске Нада Тешановић која је отворила 18. Сусрете младих, те представници локалне власти који су изразили задовољство што је Требиње домаћин.