latinica  ћирилица
25/08/2014 |  16:43 | Аутор: СРНА

Приједор: Од 70 контролисаних 30 возача алкохолисано или дрогирано

Припадници Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Приједор искључили су 30 возача из саобраћаја због присуства алкохола или дроге у организму, саопштено је данас из ЦЈБ Приједор.
Алкотест - Фото: илустрација
АлкотестФото: илустрација

Они су искључени протеклог викенда током акције појачане контроле возача који су под дејством алкохола и опојних дрога, а контролисано је 70 учесника у саобраћају.

"За вријеме акције полицијски службеници лишили су слободе 22 лица, од којих шест лица која се доводе у везу са извршењем кривичних дјела, два лица због почињених прекршаја по Закону о јавном реду и миру, а 14 учесника у саобраћају због примјене новог Закона о прекршајима Републике Српске", наводи се у саопштењу.

Из ЦЈБ Приједор напомињу да је акценат у току акције стављен на примјену мјере задржавање лишењем слободе у складу са новим Законом о прекршајима Републике Српске, којим је прописано лишење слободе лица које је затечено у извршењу прекршаја, а у организму има више од једног грама алкохола по килограму, под утицајем је опојних средстава или је одбило да се подвргне алкотестирању.

"Лишено слободе задржавањем је укупно 11 лица због присуства алкохола у организму изнад прописане количине, а три лица због присуства опојних средстава", наводи се у саопштењу.