latinica  ћирилица
25/08/2014 |  21:46 | Аутор: СРНА

Отворен Сајам привреде и туризма у Дервенти

Министар трговине и туризма Републике Српске Маида Ибришагић-Хрстић данас је у Дервенти отворила Сајам привреде и туризма, на којем учествује 120 излагача из региона.
Отварање Сајмта привреде и туризма у Дервенти - Фото: СРНА
Отварање Сајмта привреде и туризма у ДервентиФото: СРНА

Хрстићева је истакла да је овај сајам, који се у Дервенти одржава девети пут, од републичког значаја и да је уврштен у значајне привредно-туристичке манифестације, које подржава Влада Републике Српске.

"Одржавање сајма подржали смо финансијски. У укупној понуди он представља значајну манифестацију", рекла је Хрстићева приликом отварања сајма, чему је присуствовала и министар правде Горана Златковић.

Начелник општине Милорад Симић каже да овај сајам постаје бренд Дервенте, те напомиње да је од почетка препознао значај његовог одржавања.

"Дервента је са најмањом стопом незапослености у БиХ. Дервенти припада 12 одсто извоза Републике Српске припада Дервенти, 54 одсто извоза регије. Многи препознају привредно окружење које влада у нашем граду", нагласио је Симић.

Он је додао да ће наставити да стварају привредни амбијент привлачан за многе инвеститоре.

Организатор сајма је Јавна установа Спортско културни центар Дервента чији директор Мирослав Симић каже да на сајму учествују излагачи из републике Српске цијеле БиХ и земаља окружења.

Сајам ће бити отворен до 27. августа од 9.00 до 21.30 часова, а улаз је бесплатан.

Отварању су присуствовали помоћник министра за туризам и угоститељство Александра Трифковић, помоћник министра привреде, енергетике и рударства Борислав Адамовић.

На отварању сајма приређени су богат културно-умјетнички програм, изложба ситних животиња дервентских Удружења "Хоби", затим је одржан свечани дефиле олдтајмера, те приређене су и бројне дегустације хране и пића.

Подршку организацији дала је и Туристичка организација општине Дервента.