latinica  ћирилица
26/08/2014 |  07:39 | Аутор: Агенције

Ивановић први пут пред судом

Лидер Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Оливер Ивановић изјасниће се данас пред Основним судом у сјеверном дијелу Косовске Митровице о оптужници, која га терети за ратни злочин почињен на Космету 1999. године и за учешће у убиству једног Албанца 2000. године.
Оливер Ивановић - Фото: Novosti.rs
Оливер ИвановићФото: Novosti.rs

Ивановићев адвокат Небојша Влајић рекао је да је одбрана спремна и да са нестрпљењем очекује да изнесе доказе и пред судом докаже да Ивановић нема никакве везе са кривичним дјелима која му се стављају на терет.

Он очекује да суђење буде фер и да се води у складу са законским одредбама. Влајић каже да је данашње рочиште припремно и техничке природе, на којем ће бити прочитана оптужница.

"Ивановићу ће бити дата могућност да се послије читања оптужнице изјасни да ли је крив или не", рекао је Влајић.

Он подсјећа да је оптужница подигнута послије скоро седам мјесеци притвора у коме се налази Ивановић и да се на списку оптужених за иста или слична кривична дјела налазе петорица Срба.

Осим Ивановићам, оптужен је бивши начелник МУП-а Србије за регион Косовске Митровице Драгољуб Делибашић, те Небојша и Илија Вујачић и Александар Лазовић из Косовске Митровице.

Ивановић је ухапшен 27. јануара.