latinica  ћирилица
26/08/2014 |  09:03 | Аутор: ТАНЈУГ

Златибор: Најбољи спортски филм "Некада браћа"

"Некада браћа", документарни филм америчке продукције о Влади Дивцу и Дражену Петровићу, најбоље је остварење трећег Међународног спортског филма на Златибору.

Награда за најбољу режију "Динко Туцаковић" припала је Драгану Елчићу, аутора филма "Траг" из БиХ. О наградама је одлучивао жири којим је предсједавао редитељ Пуриша Ђорђевић, а у коме су још били Елена Николајевна Барозова, глумица из Русије, и Вања Дерменџијева, уредница спортске редакције бугарске националне телевизије.

Пољско остварење "Стићи до краја" побрало је признање за најбољу фотографију, "Моја највећа прича" француске редитељке Саре Мирјам Парсо награђено је за високе моралне вриједности спорта, док је специјална награда фестивала припала "Побједицима" Јована Мемедовића.

Савјет Фестивала додијелио је и двије специјалне награде за допринос спортском филму: лауреати су "Пламен који грије срце" руског редитеља Јевгенија Богартијева који у свом опусу има 112 спортских филмова, и "Острво среће" Украјинца Сергеја Долбинова, који је награђен за очување историје спорта.