latinica  ћирилица
26/08/2014 |  13:03 | Аутор: СРНА

РС: Приоритет израда туристичких производа

Креирање туристичког производа приоритет је у раду локалних туристичких организација, закључак је састанка који су у Дервенти одржали представници Министарства трговине и туризма и ТО Републике Српске са представницима туристичких организација Бијељине, Добоја, Модриче и Дервенте.
Дервента - Туризам - Фото: СРНА
Дервента - ТуризамФото: СРНА

Директорица Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић изјавила је да све туристичке организације Републике Српске имају шта да понуде.

"Све зависи од тога шта општинске организације желе да понуде туристима, а треба имати у виду то да све што се нуди туристима треба да има једну цјеловиту туристичку причу", нагласила је Јовановићева.

Директор Туристичке организације општине Дервента Дамир Кљајић рекао је да је циљ састанка била размјена информација и искустава између кровних туристичких тијела - Министарства и ТОРС-а и општинских туристичких организација, односно размјена информација битних за развој туризма на овом подручју Српске.

"У првом дијелу састанка представници ресорног Министарства и Туристичке организације Републике Српске упознали су представнике општинских организација о законским новинама и плановима, те о проблемима у туризму, а представници локалних организација презентовали су своје најзначајније туристичке вриједности, те организационе капацитете туристичких организација", нагласио је Кљајић.

Он је додао да је у другом дијелу састанка вођена дискусија о неколико актуелних тема. Нагласак је био на креирању туристичког производа за тржиште, новом правилнику за регистрацију сеоских домаћинстава, отварању сувенирница и боравишној такси.

Директор Туристичке организације општине Добој Митра Ђуричић изјавила је да су мајске поплаве знатно угрозиле туристичку понуду Српске.

"Стање у Добоју након поплава поправља се кад је ријеч о излетиштима, планинарству, брдском бициклизму и параглајдингу, а кад је ријеч о институцијама и Тврђави, то је у прилично лошем стању", истакла је Ђуричићева.