latinica  ћирилица
26/08/2014 |  13:43 | Аутор: РТРС

Јовичић: Корупција у полицији представља аларм

Министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић најавио је да ће од 1. септембра, на нивоу Владе, у употреби бити апликација "Пријави корупцију", гдје ће грађани моћи да подносе анонимне и јавне пријаве.

Коментаришући извјештај Центра цивилних иницијатива, у коме се наводи да је највећи степен корупције у редовима полиције, Јовичић је истакао да то представља аларм на који ће МУП сигурно одговорити. Он је апеловао да грађани полицијским службеницима не дају мито и да обавезно пријаве сваког ко крши процедуре, истакавши да ће МУП експресно рјешавати такве случајеве.

Јовичић је изјавио да се неће одустати од потраге за тијелима настрадалих у посљедњим поплавама, али су процјене да су због јаких бујица она однесена јако далеко од Бањалуке. Јовичић је рекао да се терен претражује свакодневно и да неће одустати док се жртве не пронађу.

"Наставићемо да претражујемо терен. Искрено се надамо да ћемо пронаћи та тијела и предати их њиховим породицама", рекао је Јовичић.

Полиција Републике Српске 19. дан трага за мушкарцима који су нестали у августовским поплавама на подручју бањалучке регије.