latinica  ћирилица
26/08/2014 |  14:04 | Аутор: Б92

Без Митровића на Мундобаскету?

Лука Митровић неће путовати са репрезентацијом Србије на Свјетско првенство у Шпанији, одлучио је селектор Александар Ђорђевић.

Конференција на којој ће Ђорђевић саопштити одлуку бића одржана у поподневним часовима у хали Пионир, али на званичном сајту СП међу играчима Србије нема капитена Црвене звезде.

Након што је у недјељу избацио Владимира Мицова из екипе, Ђорђевићу је остало да још једном играчу саопшти да неће путовати на Мундобаскет, а избор је очигледно пао на Митровића. Одстрањивање Митровића представља мало изненађење, с обзиром да осим њега на позицији крилног центра могу да играју још само Бирчевић и Бјелица.

То значи да ће Србију на СП у Шпанији представљати Милош Теодосић, Стефан Марковић, Стефан Јовић, Богдан Богдановић, Марко Симоновић, Немања Бјелица, Никола Калинић, Рашко Катић, Стефан Бирчевић, Владимир Штимац, Мирослав Радуљица и Ненад Крстић.

Селекција Србије ће у А групи играти заједно са селекцијама Шпаније, Француске, Бразила, Египта и Ирана. Први меч Србија игра у суботу против Египта.