latinica  ћирилица
26/08/2014 |  14:28 | Аутор: Б92

ФИА неће покренути поступак против Розберга

Међународна аутомобилска федерација (ФИА) саопштила је да неће покренути поступак поводом инцидента у коме је дошло до контакта два возила Мерцедеса у трци Формуле један за Велику награду Белгије.

У другом кругу трке у Белгији, у недјељу, дошло је до контакта два Мерцедеса, Нико Розберг је ударио у болид Луиса Хамилтона и пробушио му предњу лијеву гуму. Хамилтон није завршио трку, а Розберг је заузео друго мјесто.

Судије су током трке саопштиле да неће истраживати тај инцидент.

Хамилтон је оптужио Розберга да га је намјерно ударио како би "послао поруку", а њемачки возач је то демантовао.

"ФИА неће интервенисати у овом случају. Једино би 'нови елемент' који би се појавио пошто извјештаји постану правоснажни могао да оправда отварање истраге. Изјаве послије трке и унутар екипе, а које је касније Мерцедес демантовао, не спадају у такве елементе", наводи се у саопштењу ФИА.

Хамилтон је навео да је Розберг на тимском састанку "практично признао да је то урадио намјерно", али је директор Мерцедеса Тото Волф то демантовао.

"У веома узаврелој расправи они су се сложили да се не слажу, али није било намјерног судара. То је бесмислица", рекао је Волф.


Розберг и Хамилтон се боре за шампионску титулу. Послије 12 трка Розберг је први са 220 бодова, а Хамилтон на другом мјесту има 29 бодова мање.

Наредна трка у шампионату Формуле један вози се 7. септембра у Монци, за Велику награду Италије.