latinica  ћирилица
26/08/2014 |  14:41 | Аутор: sportal.rs

Николић: Нинковић мора да се извини навијачима

Тренер Партизана Марко Николић рекао је да је циљ у реванш утакмици плеј-офа за Лигу Европе против азербејџансог Нефчија јасан, а то је пласман у групну фазу и оцијенио да све зависи од његових фудбалера.

"Циљ се зна! То је групна фаза Лиге Европе, играћемо против квалитетне екипе која умије да буде јако непријатна и воли да користи све шансе из зоне шута... Ми желимо да се бавимо само собом. Какви ми будемо такав ће бити наредни дан" - рекао је Николић новинарима на стадиону Партизана, преноси Бета.

Реванш утакмица баража за Лигу Европе између Партизана и Нефчија игра се у четвртак од 18 часова у Бакуу. У првом мечу прошлог четвртка у Београду Партизан је побиједио са 3:2. Неизвјестан је наступ лијевог бека Вадимира Волокова за кога је Николић рекао да је тренирао, али да се није довољно опоравио од повреде примицача. Николић ће моћи да рачуна на Данка Лазовића, Николу Дринчића, Андрију Живковића и Данила Пантића, који су имали мањих или већих проблема са повредама. Такође, ниједан играч није суспендован па ће сви конкурисати за први тим.

"Нефчи има своје слабости о којима не бих да причам пошто се ове конференције прате, али оно што ме радује је одлична атмосфера и успон форме. Два резултата нас воде даље, неријешено и побједа а ми идемо на побједу. Од децембра до данас изгубили смо само једну утакмицу и ја дубоко вјерујем да нећемо изгубити у Бакуу. Николић је на новинарско питање рекао да не очекује битно другачију утракмицу од оне у Београду. Упитан да ли ће играти на резултат и као против Лудогореца, у трећем колу квалификација за Лигу шампиона, свјесно препустити противнику средину терена, Николић је рекао да његова екип ништа неће препустити Нефчију.

"Противнику неће бити ништа препуштено, а прича о дефанзивном и офанзивном приступу модерном фудбалу је толико депласирана да о њој не може да се прича. Ми можемо да играмо тактички дисциплиновано као у Бугарској, а можемо да играмо као против Нефчија у Београду. Знамо њихове недостатке. Послије прве утакмице с Нефчијем млади играч Партизана Никола Нинковић направио је скандал када је рекао да је део навијача "дресиран" и да долази на стадион да "лаје". Он послије није хтио да повуче ту изјаву а није га било у саставу за првенствену утакмицу с Доњим Сремом у недјељу.

"Нинковић ће упутити извињење навијачима, мора то да уради. Такве ствари су недопустиве и ту бих завршио причу. Биће у саставу за Нефчи".

Партизан је против Лудогореца и Нефчија губио са по 2:0, а Николић је такав начин почињања утакмице на домаћем терену описао као "дрхтање" и рекао да не очекује да се слично понови у Бакуу.

"То се догађа код нас, а сад играмо у гостима. Постојала је та нервоза да мора да се све ријеши у првих 10-15 минута, а то уопште не мора да буде тако. Утакмице се играју 90 минута, некад се ствари рјешавају у финишу, кад је и слађе, али свакако смо спремни да одиграмо озбиљну утакмицу. Мислим да нас је прошла та нервоза" - подвукаоје Николић.