latinica  ћирилица
26/08/2014 |  16:41 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Још једна побједа наше коалиције

Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да на октобарским изборима очекује још једну побједу ове коалиције и да не види озбиљнију политичку снагу на супротној страни.

Цвијановићева је рекла да је коалиција ове три странке тестирана посљедњих година и да је заједно реализовала низ добрих пројеката и много урадила на позиционирању Републике Српске.

"Важно је да ове три странке у стратешким стварима увијек наступају веома синхронизовано и ту нема никаквих одступања", изјавила је Цвијановићева за "Нес" радио.

Говорећи о својој кандидатури за члана Предсједништва БиХ, Цвијановићева је рекла да је важно да Република Српска има јаке фигуре у Сарајеву на свим нивоима, који разумију шта су потребе Српске.

"Најважније је што је то мјесто гдје се заступају интереси Републике Српске и адекватно и брзо, укључујући институције Српске, реагује сваки пут кад се процијени да су ти интереси игнорисани", истакла је Цвијановићева.

Она је додала да зна да одбрани интерес Републике Српске, али је нагласила да никад није радила на штету других и изразила увјерење да се договор може постићи.

Цвијановићева је навела да не види озбиљнију политичку снагу супротстављену коалицији, нити бољу рецептуру за рјешавање проблема.

"Са друге стране, апсолутно сам свјесна важности да се изаберу адекватни људи у Парламентарну скупштину БиХ и Народну скупштину Републике Српске, као и за предсједника Републике и члана Предсједништва БиХ", рекла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, Република Српска не може утицати на избор друга два члана Предсједништва БиХ, али може утицати на то кога она шаље у ову институцију.

"Мој политички мото је да гдје год идем, идем да се договорим, а договор може бити да не иритирате друге, да не радите на штету других или неки други договор", рекла је Цвијановићева.