latinica  ћирилица
26/08/2014 |  21:48 | Аутор: ТАНЈУГ

Ди Марија званично у Јунајтеду, рекордан британски трансфер

Досадашњи фудбалер Реала из Мадрида, аргентински репрезентативац Анхел Ди Марија, ново је појачање Манчестер Јунајтеда, објавио је трофејни енглески клуб.

Ди Марија (26) је прошао обавезне љекарске прегледе на Олд Трафорду и са Јунајтедом потписао петогодишњи уговор вриједан 59,7 милиона фунти (75 милиона евра), што је рекордан трансфер у британском фудбалу.

"Одушевљен сам што сам се придружио Јунајтеду. Имао сам понуда од бројних других клубова, уживао сам у Шпанији, али Јунајтед је једини због којег сам могао да напустим Реал. Овдје сам и због менаџера Ван Гала, који је фанташтичан стручњак. Импресиониран сам његовом визијом да врати овај клуб на врх, гдје му је и место", рекао је Ди Марија за клупски сајт.

Досадашњи рекордан трансфер у британском фудбалу исплатио је Челси, који је прије три године за довођење Фернанда Тореса из Ливерпула одвојио суму од 50 милиона фунти.
Ди Марија је каријеру почео у родном Росарију, одакле је 2007. прешао у Бенфику, а потом 2010. у Реал Мадрид у чијем дресу је одиграо 124 меча и постигао 22 гола.
Дрес националне репрезентације Аргентине до сада је носио на 52 утакмице, уз 10 постигнутих голова.