latinica  ћирилица
27/08/2014 |  07:18 | Аутор: Б92

Три побједе и пораз Срба на УС опену

Другог дана такмичења на последњем Грен слему сезоне УС Опену на терену се нашло четворо српских представника – троје у синглу и дубл.

Ана Ивановић и Александра Крунић биле су успјешне у својим мечевима, као и Ненад Зимоњић у пару са Данијелом Нестором, док је Филип Крајиновић једини поражен.

Ана се прва нашла на терену и лако дошла до побједе над Американком Алисон Риске 6:3, 6:0, послије нешто више од сат времена игре, док је Крунићева такође била сигурна, пошто је савладала Катажину Питер у два сета – 6:4, 6:1.

С друге стране, Филип Крајиновић је добро отворио меч против домаћег тенисера Томаса Смичека, освојивши први сет, али се у наставку меча опустио и стао 3:1 (4:6, 6:3, 6:2, 7:6).

Двадесетједногодишња Крунићева стигла је до своје прве побједе на Грен Слем турнирима, док је Ана као пресудан фактор побједе истакла је притисак на сервис ривалке.

"Био је ово тежак меч првог кола. Имали смо један такав и у Окленду. Знала сам шта ме очекује. Била је одлична прошле седмице, трудила сам се да почнем оштро и извршим притисак. Требало је времена да се прилагодим. Веома сам задовољна, посебно како сам завршила други сет", рекла је Ивановићева.

Посљедњи је на терен изашао Ненад Зимоњић у пару са Канађанином Данијелом Нестором, али нису имали превише посла против британске комбинације Колин Флеминг/Рос Хачинс у два сета – 6:4, 6:3