latinica  ћирилица
27/08/2014 |  08:09 | Аутор: СРНА

Данас поново о проблему именовања директора РАК-а

Савјет Регулаторне агенције за комуникације требало би да на данашњој сједници разматра актуелну ситуацију у вези са поступком именовања генералног директора Агенције.

Било је планирано да Савјет РАК-а ово питање разматра средином августа, али је та сједница одгођена да би било обезбијеђено присуство свих чланова Савјета приликом расправе о овако важном и осјетљивом питању.

Савјет РАК-а још је 30. маја доставио Савјету министара БиХ своју одлуку о именовању Срђана Рајчевића за новог генералног директора Агенције, али Савјет министара до сада није потврдио Рајчевићево именовање, иако је за то законом предвиђени рок био 30 дана, односно крај јуна.

Рајчевићево именовање било је на дневном реду сједнице Савјета министара БиХ 30. јула, али је оно заједно са свим кадровским рјешењима која су требало да буду разматрана скинуто са дневног реда те сједнице.

Нова сједница Савјета министара на којој би требало да буде разматрано Рајчевићево именовање заказана за 3. септембра.

У међувремену, Савјет РАК-а поновио је предсједавајућем Савјета министара БиХ Вјекославу Беванди свој ранији захтјев за заједнички састанак на којем би било разговарано о проблему именовања директора Агенције, али још нема потврде да ће такав скуп бити одржан.

Из Савјета РАК-а истичу да су након провођења законом предвиђене процедуре утврдили свој приједлог за генералног директора и да није постојао никакав оправдан разлог да Савјет министара у законом предвиђеном року не потврди Рајчевићево именовање.

Мандат Кемалу Хусеиновићу, који је и даље на челу РАК-а, истекао је још 2008. године.