latinica  ћирилица
27/08/2014 |  15:23 | Аутор: РТС

Џордан гледао Федерера како игра у "џорданкама"

Вjероватно најбољи кошаркаш свих времена, Мајкл Џордан, гледао је у Њујорку меч Роџера Федерера на Отвореном првенству САД који је одиграо у "ер џордан" патикама, а швајцарски тенисер је испричао новинарима колико га поштује и колико му је драго што га је коначно и упознао.

Џордан је раније рекао да воли да гледа Федерера и да је његов велики навијач.

Двојица великана сарађују и пословно, пошто Федерер на овом Ју-Ес Опену носи прилагођен модел патика "ер џордан 3", на којима се налази и знак РФ.

"Пратио сам Роџерову каријеру и велики сам навијач већ неко врijеме. Апсолутно мислим да би ово могла да буде јединствена и посебна сарадња. Чим сам чуо да Роџер жели да патика буде направљена по узору на 'џордан 3', пристао сам", рекао је Џордан.

Легендарни кошаркаш је казао да му се свидjело и како се Федерер кретао по терену.

"Лијепо је то чути, нисам знао да је ишта коментарисао. Мислим, прије свега сам срећан што је ушао мало у свијет тениса, а то што сам ја лик у цијелој тој представи је некако 'кул'. Та сарадња ми много значи, морам да признам", рекао је Федерер новинарима.

Швајцарац је у првом колу побиједио Аустралијанца Маринка Матошевића у три сета – 6:3, 6:4, 7:6.

Федерер је прије меча отворио налог на друштвеној мрежи Инстаграм, на којој се постављају фотографије. Његов први упис је заједничка фотографија са Џорданом, испод које је написао:

"Почаствован сам што сам упознао једног од својих идола из дјетињства".

"Он је један од људи који су се најбоље и најлакше кретали у спорту. Много ми значи кад ми неко такав да такав комплимент. Упознао сам га јуче и то ми много значи. Посљедња 24 сата су била некако посебна", рекао је Федерер.

Овај 33-годишњи тенисер освојио је у каријери рекордних 17 гренд слем титула, док је Џордан шест пута био шампион у НБА лиги.

"Највише код њега ме импресионирала његова истрајност, начин на који је све дјеловало лако кад он то ради, његова жеља за побједом, да буде најбољи, да даје резултате под притиском, што је био звијезда у тимском спорту, што је толико дуго носио свој тим", одговорио је у даху Федерер.

"Толико је много ствари које је радио добро и стварно је лијепо представљао спорт. Зато је постао мој идол. Током разговора је желио да зна и неке ствари о тенису, како се припремам, колико играм, шта је сљедеће и тако то. Размијенили смо погледе на своје спортове", рекао је Федерер.