latinica  ћирилица
27/08/2014 |  16:37 | Аутор: СРНА

Кошарац: Изетбеговић освједочени политички исламистички силник

Пријетећа изјава бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да ће директора Сипе Горана Зупца послати вјероватно у затвор, представља класично кршење Устава и покушај узурпације власти освједоченог политичког исламистичког силника, изјавио је замјеник предсједавајућег Дома народа парламента БиХ Сташа Кошарац.
Сташа Кошарац - Фото: СРНА
Сташа КошарацФото: СРНА

"Изетбеговић би да пресуђује и хапси, што и не чуди с обзиром на то да је инструментализовао Суд и Тужилаштво БиХ, преко којег жели да моделира БиХ по упутама из `Исламске декларације`, свог оца Алије Изетбеговића", оцијенио је Кошарац.

Он је нагласио да је својом изјавом Бакир Изетбеговић само потврдио да је он инспиратор политичког обрачуна, кога неуставни Суд и Тужилаштво БиХ воде против директора Сипе Горана Зупца, само зато што је српски кадар, упркос чињеници да се Независни одбор парламента БиХ јавно изјаснио да нема никаквих примједби на његов рад.

"Свима је јасно да је обрачун Изетбеговића и његових сљедбеника са директором Сипе почео од тренутка привођења функционера СДА осумњиченог за ратне злочине. Значи ли то да ће сваки директор Сипе будуће бити смијењен уколико се дрзне да ухапси ратне злочинце из бошњачког народа", упитао је Кошарац.

Кошарац је поручио да Република Српска чини све да заштити своје кадрове у Сарајеву, у којем, како је нагласио, ионако једва функционишу управо због оваквих и сличних екстремистичких насртаја и повампирења политичких исламиста.

Кошарац је закључио да такав став Бакира Изетбеговића и његових истомишљеника доприноси убрзаном распаду, ионако немогуће државе каква је БиХ.

Изетбеговић је рекао да ће директора Сипе Горана Зупца послати вјероватно у затвор, јер током сарајевских протеста није сачувао зграду Предсједништва.