latinica  ћирилица
27/08/2014 |  16:56 | Аутор: sportal.rs

Ван Гал након новог дебакла позвао навијаче на стрпљење

Менаџер Манчестер јунајтеда Луј ван Гал поново је позвао навијаче свог клуба да буду стрпљиви, јер, како каже, јак тим се не може створити "преко ноћи".

Подсјећамо, "Црвени ђаволи" су доживјели тежак пораз од трећелигаша МК Донса (4:0) у другом колу Лига купа, а како ствари тренутно стоје, агонији тима са "Олд Трафорда" се не назире крај.

"Нисам шокиран поразом јер сам знао шта може да се деси. МК Донс је играо веома добро. Били су агресивни, а и имали су мало среће. Веома је тешко рећи навијачима да вјерују у моју филозофију, али једноставно морају то а ураде. Мој задатак је да изградим нови тим, а он се не гради за мјесец или годину дана. Разумијем да су навијачи разочарани, али надам се да ће ускоро вјеровати у ове играче. Знам шта радим, иако сам свјестан да смо овим поразом изгубили шансу за трофеј у овом такмичењу" - казао је Холанђанин, који је разлог пораза видио и у низу повријеђених играча, као и у "уморним ногама" јер је Јунајтед два дана пре меча играо са Сандерлендом у другом колу Премијер лиге (1:1).

"Имали смо девет повријеђених играча, а два дана прије играли смо са Сандерлендом. Нисам могао да играм са најјачим саставом него сам морао да комбинујем фудбалере из резерви са онима из млађих категорија. Правили смо грешке у самој изградњи напада, а када то чините, неизбјежно је да изгубите меч. Ја сам тренер од ризика. Увијек идем на побједу, а ако желите да тријумфујете, морате и да ризикујете. Зато смо играли другачије у другом полувремену, стварали смо шансе, али нисмо имали среће" - подвукао је Ван Гал, а преносе британски медији.