latinica  ћирилица
27/08/2014 |  17:37 | Аутор: Блиц

Колаковић одредио играче за Свјетско првенство

Најбољи одбојкаши Србије у четвртак путу на Свјетско првенство у Пољску.

Том приликом, селектор "Орлова" Игор Колаковић је саопштио и коначан списак играча за шампионат, а са листе су отпали техничар Скра Белхатова Алекса Брђовић, блокер Војводине НС семе Дејан Радић и коректор Црвене звезде Душан Петковић.

"Очекује нас велика борба. Ово првенство ће бити јако дуго, то из неких разлога није добро, али је добро што ће у максималних могућних 13 утакмица бити омогућено да побиједи стварно најбољи. Ово је најтеже такмичење у одбојци, за нас је најбитније да су сви играчи здрави. Имамо велике амбиције и надам се да идемо до самог краја. Нисмо фаворити, али смо и раније знали да изненадимо из другог плана. И овог пута ћемо пробати да се боримо за медаљу. Жао ми је играча који су отпали са списка, мени је било тешко да им то саопштим, а могу да мислим како је било њима. Међутим, то су играчи којима су врата репрезентације и даље отворено, поготово Брђовићу који је велики таленат и који тек треба да сазри на својој позицији. Пред почетак припрема сам мислио да ће састав бити другачији, али су ме неки момци пријатно изненадили залагањем и трудом, и натјерали да се ипак одлучим за овакав састав", рекао је Колаковић.

Србију ће на Свјетском првенству представљати:

Техничари: Никола Јововић (Фридрихсхафен, Њемачка), Владо Петковић (Шахирдар Урмија, Иран).

Коректори: Александар Атанасијевић (Перуђа, Италија) и Саша Старовић (Латина, Италија).

Либера: Никола Росић (Лугано, Швајцарска) и Невен Мајсторовић (Партизан Визура).

Блокери: Драган Станковић (Лубе Маћерата, Италија), Марко Подрашчанин (Лубе Маћерата, Италија) и Срећко Лисинац (Берлин, Њемачка).

Примачи сервиса: Милош Никић (Губернија Нижњи Новгород, Русија), Никола Ковачевић (Верона, Италија), Немања Петрић (Перуђа, Италија), Марко Ивовић (Париз, Француска) и Урош Ковачевић (Модена, Италија).

Шампионат планете у конкуренцији одбојкаша одиграће се од 30. августа до 21. септембра, а Пољска и Србија ће отворити првенство 30. августа, утакмицом на Националном фудбалском стадиону у Варшави.

Утакмице А групе играће се у Вроцлаву, а Србија ће у 2. колу (2. септембра) играти против Аргентине, затим у 3. колу (4. септембра) против Аустралије, у 4. колу (6. септембра) против Венецуеле и у посљедњем, 5. колу (7. септембра) против Камеруна. По четири репрезентације из све четири групе наставиће такмичење у другој фази, гдје ће селекције из А и Д групе формирати Е групу, а селекције из Б и Ц групе Ф групу.