latinica  ћирилица
27/08/2014 |  18:04 | Аутор: СРНА

Мирјанић: ЕУ лицемјерна према БиХ

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић рекао је да је лицемјерно тражити од БиХ да не извози у Русију и истовремено захтијевати либерализацију тржишта за производе из земаља ЕУ.
Стево Мирјанић - Фото: РТРС
Стево МирјанићФото: РТРС

Он је данас у Градачцу оцијенио лицемјерним захтјев ЕУ да се БиХ уздржи од извоза производа у Руску Федерацију и додао да је његов и став Владе Републике Српске да треба извозити, па и повећати количине робе за руско тржиште.

"Према тврдњама институција ЕУ, производи из БиХ не задовољавају стандарде ЕУ због чега је извоз у земље Уније занемарљив", изјавио је Срни Мирјанић и подсјетио да је неприхватљив захтјев да Српска и Федерација БиХ не извозе у друге земље чије стандарде задовољавају производи из БиХ, међу којима је и Русија.

Мирјанић је потврдио да Српска нема значајних количина пољопривредних и других производа које би пласирала у Русију.

"Извозити у Русију значи посједовати веће количине и имати континуитет у количинама и квалитету", рекао је Мирјанић данас у Градачцу, гдје је присуствовао отварању 41. Међународног сајма пољопривреде и прехрамбене индустрије, познатог као "Сајам шљиве".