latinica  ћирилица
27/08/2014 |  22:41 | Аутор: РТРС

ЛШ: Арсенал избацио Бешикташ, Бајер декласирао Копенхаген

Вечерас се одигране посљедње утакмице плеј-офа након којих су познати учесници групне фазе фудбалске Лиге шампиона.
Лига шампиона - Фото: илустрација
Лига шампионаФото: илустрација

Фудбалери Арсенала поразили су у Лондону Бешикташ голом Санчеза у 45. минути утакмице, те изборили пролаз у наредну фазу захваљујући резулату 0:0 из Истанбула.

Бајер је након побједе у гостима декласирао Копенхаген и кући са 4:0. Стеауа није успјела одбранити 1:0 из прве утакмице на гостовању код Лудогореца. Бугарска екипа је постигла гол на у 90. минути другог полувремена, и тако одвела утакмицу у продужетке. У наставку ни једна екипа није дошла до поготка па је сусрет ријешен пеналима у којима се у јунака утакмице претворио штопер Лудогореца Козмин Моци, који је до синоћ био потпуно непознат фудбалском свијету, али га сада сви знају по одбранама у пенал серији, којима је његов тим изборио историјско учешће у ЛШ.

Моци је на гол морао да стане пошто је голман Стојанов у 119. минуту добио директан црвени картон, а тренер Дерменџијев је до тада већ извршио све три измене.

Румун је највећем ривалу Стеауи "скинуо" два пенала и тако постао апсолутни херој “Луде шуме”. Прво је одбранио ударац Парвулескуа, да би потом у седмој серији прочитао и Рапу, те тако бугарски тим одвео у групни фазу Лиге шампиона. 

Атлетик је у Билбау дошао до побједе од 3:1 против Наполија, док је екипа Малмеа синоћ тријумфовала са 3:0, те укупним резултатом 4:2 избацила Салзбург.

Резултати плеј-офа:

Арсенал - Бешикташ 1:0

Бајер - Копенхаген 4:0

Лудогорец - Стеауа 1:0 (након пенала 6:5)

Малме - Салзбург 3:0

Атлетик Билбао - Наполи 3:1 

Пласман у групну фазу у уторак су изборили Зенит, Порто, БАТЕ Борисов, Марибор и АПОЕЛ.