latinica  ћирилица
28/08/2014 |  07:46 | Аутор: РТС

Шпановићева на митингу "Дијамантске лиге" у Цириху

Ближи се сам крај серије најпрестижнијих атлетских митинга "Дијамантска лига" за ову годину, а финале одређених дисциплина одржаће се у четвртак на чувеном "Weltklase" митингу у Цириху.
Ивана Шпановић - Фото: blic.rs
Ивана ШпановићФото: blic.rs

Ивана Шпановић је међу ријетким атлетичарима која је уопште добила позив за учествовање на сваком од митинга, а свакако је сам позив и више него оправдала својим одличним наступима. Захваљујући резултатима на претходних пет такмичења, српска атлетичарка заузима тренутно другу позицију са укупно 8 бодова.

Српска рекордерка је прије само двије недјеље освојила сребрно одличје на Европском првенству у Цириху, а сада се поново враћа на стадион Летзингрунд гдје је очекује још један велики изазов.

Вјерујем да ће се борба за побједницу Дијамантске лиге у скоку у даљ водити између Американке Бартолете, Францускиње Лесур, актуелне свјетске шампионке Бритни Рис као и наше Иване. На стартним листама су и Нјемице које имају одличне скокове ове године, а никако не смијемо да заборавимо ни Дарију Клисину. Ивана је врло мотивисана и очекујем да се бори до посљедњег атома снаге. Свака од њих има подједнаке шансе и биће то врло узбудљиво такмичење, изјавио је тренер Горан Обрадовић.

Скок у даљ на програму је од 17:55 часова.