latinica  ћирилица
28/08/2014 |  08:33 | Аутор: РТРС

Рањени жандарм преминуо на ВМА

Припадник Жандармерије Стево Синђелић преминуо је након јутрошњег рањавања у главу.

Инцидент се догодио на прелазу Мердаре, на сјеверу Косова. Припадник Жандармерије МУП-а превезен је полицијским хеликоптером на ВМА у Београд, али је подлегао.

Јутрос је дошло до окршаја у близини прелаза Мердаре, на сјеверу Косова, када је пуцано на припаднике Жандармерије. Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић саопштио је да је припадник српске Жандармерије Стеван Синђелић преминуо од посљедица рана задобијаних у нападу на српку полицију у Копненој зони безбједности.

- Наредио сам да се у овај дио Копнене зоне пошаљу снажне полицијске снаге које ће заштити животе припадника полиције, локалног становништва и виталне интересе наше земље - изјавио је Стефановић.

Према његовим ријечима, Србија неће толерисати териростичке нападе на својој територији и полиција ће најоштрије одговарати на сваки напад. Стефановић је, изражавајући саучешће породици полицајца Стевана Синђелића, истакао да ће захтијевати да се починиоци овог терористичког акта пронађу и најоштрије казне. Хитац је дошао са косовске стране, а припадник Жандармерије је погођен у главу.

Припадници полицијске службе са Косова успјеће да обезбиједе услове за безбједно обављање увиђаја тек око поднева, па увиђајна екипа из централне Србије још чека у близини мјеста пуцњаве.

У јутрошњој размјени ватре, убијен је и један Албанац, чије тијело се и даље налази на мјесту сукоба. Синоћ је на почетку овог крвавог обрачуна жандармерије и Албанаца, рањен још један Албанац у ногу. Обрачун је почео још синоћ, када је жандармерија затекла Албанце који су противзаконито сјекли шуму код Куршумлије. Албанци су на жандарме тада почели да пуцају из аутоматског оружја.