latinica  ћирилица
28/08/2014 |  09:45 | Аутор: Б92

Блиц: Гаспром купује Звезду

Фудбалски клуб Црвена звезда ускоро ће бити приватизован, а нови власник компанија “Гаспром“ уложиће 100 милиона евра, пише “Блиц“.

Како наводи лист, долазак руског предсједника Владимира Путина у Србију 19. октобра, поводом 70 година од ослобођења Београда, означиће и почетак нове ере у пословању некадашњег првака Европе и тада ће бити саопштено када ће Црвена звезда отворити нову страницу у својој историји.

“Гаспром“ је већ генерални спонзор Црвене звезде од 2010. године, а актуелни уговор истиче 2015, док је Путин почасни предсједник "црвено-белих".

Према писању “Блица“, руски енергетски гигант жели стопроцентно власништво над клубом што значи да жели да под контролом има све. У то је укључена куповина земљишта на којем се налази стадион и објекти који се налазе у улици Љутице Богдана.

Држава Србија ће на име компензације добити 40 милиона, а град Београд за земљиште 20 милиона евра док ће за дуговања клуба “Гаспром“ издвојити 40 милиона евра, наводи лист.

Руси ће у клубу поставити свој менаџмент с тим да високопозиционираног желе Петра Шкундрића, некадашњег министра енергетике и актуелног предсједника Спортског друштва Црвена звезда.