latinica  ћирилица
28/08/2014 |  15:46 | Аутор: Агенције

Раднички пред гашењем: Кошарка ће изгубити пуно

Кошаркашки клуб Раднички из Крагујевца упозорио је да би Србија могла да остане без једног мјеста у АБА лиги ако клуб ускоро не плати котизацију за учешће.

"Вјерујемо да ову земљу воде људи који имају свијест о томе шта је стратешки важно.", наводи се у саопштењу Крагујевчана.

"Уз пуно разумијевање тешке ситуације у којој се налази читава Србија, мислимо да је важно да задржимо мјесто које смо за Србију обезбиједили на терену. Апелујемо на све људе добре воље и добрих намјера да размисле о интересу српске кошарке и да не дозволимо да Србија изгуби оно што је Раднички на терену остварио за нашу државуРаднички моли све оне који могу да помогну да се укључе у рјешавање статуса клуба, како би се заједнички одбранили интереси Србије и српске кошарке.

"Уз све то, играњем Јадранске лиге омогућили смо да се развију и наши репрезентативци - Бирчевић, Јовић и Калинић су до репрезентативног дреса и Мундобаскета дошли бранећи боје Радничког. Чак ни Партизан и Црвена звезда, који уживају огромну помоћ и подршку, нису изњедрили три репрезентативца. Треба ли подсјећати да је Раднички, иако дебитант, представљао Србију у Еврокупу и у 16 утакмица остварио запажен учинак, како као екипа, тако и појединачно", поручили су из Крагујевца.