latinica  ћирилица
28/08/2014 |  16:32 | Аутор: ТАНЈУГ

Енергоинвест тешко наплаћује послове у Либији и Ираку

Бх.компанија Енергоинвест за 2014. годину уговорила је послове у вредности од око 140 милиона евра, и упркос проблемима с наплатом реализованих уговара, у текућој години оствариће добит, саопштено је из те компаније.

Ријеч је о пословима у Албанији, Либији, Алжиру, Етиопији, Ираку, Косову, Словачкој, Србији, Македонији и другим регионима и земљама.
У компанији истичу да је за будуће пословање од велике важности то што се нове шансе отварају на регионалном тржишту, у Црној Гори и Словенији, али и у Африци.
Додају да су у Конгу управо потписали уговор у вриједности од 1,4 милиона евра за изградњу националне телекомуникационе мреже.
Ипак, главни проблем с којим се ова фирма суочава јесте наплата реализованих уговора због ратног стања у Либији, Сирији и Ираку.
Између осталог, у Енергоинвесту наводе да су у оштрој конкуренцији са великим свјетским компанијама побиједили на тендеру у Алжиру за изградњу трафостанице јачине 400 киловата. Ријеч је о уговору вриједном преко 52 милиона евра за пројекат по систему "кључ у руке", који је највећи у новијој историји Енергоинвеста.

У Етиопији ова компанија ради на изградњи далековода снаге 230 киловата за Електропривреду Етиопије, а пројекат је вриједан око 45 милиона америчких долара и у завршној је фази.
У Ираку раде пројекат изградње четири трафостанице, а укупна вриједност предметног уговора је нешто мања од 50 милиона долара.