latinica  ћирилица
28/08/2014 |  16:35 | Аутор: ТАНЈУГ

Батистута: Тражио сам доктору да ми ампутира ноге

Легендарни аргентински фудбалер Габријел Батистута рекао је данас да је свом доктору тражио да му ампутира ноге због неподношљивих болова са којима се сусрео по завршетку играчке каријере.

Батистута се од фудбала опростио 2005. година у дресу Ал Арабија, а претходно је наступао за Интер, Рому, Фиорентину, Боку Јуниорс, Ривер Плату и Њуелс.

"Убрзо сам дошао у стање да више не могу да ходам. Болови у зглобовима били су неподношљиви до те мјере да сам од доктора тражио да ми ампутира ноге. Видио сам Писторијуса и рекао себи - то је рјешење", рекао је Батистута за аргентински ТyЦ Спортс.
Он је открио да због болова није могао да оде ни до тоалета.

"Доктор ми је рекао да сам луд, оперисао ми је десни скочни зглоб и ствари су се поправиле. Проблем је што сам остао без хрскавица и тетива, умирао сам од болова јер је свих 86 килограма колико имам директно оптеретило кост. Опоравак је био тежак, дугачак и напоран, али сада сам добро, чак играм и фудбал", додао је чувени Батигол.

Батистута се професионалним фудбалом бавио 17 година, 12 сезона провео је у Серији А и са 184 постигнута гола налази се на 11. мјесту листе најбољих стрелаца италијанског шампионата.
За репрезентацију Аргентине одиграо је 78 утакмица и постигао 56 голова.