latinica  ћирилица
28/08/2014 |  21:58 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић:Србија се чврсто држи своје политике и Меркелова то зна

Премијер Александар Вучић изјавио је вечерас да Србија има препознатљиву и добру политику од које неће, а да су највећи домети данашње конференције о западном Балкану стабилност региона, економски просперитет и напредак и дугорочно рјешавање проблема.

"Мислите да је лако пред Ангелом Меркел заступати овакву политику, али ја одговарам људима у Србији. Србија има препознатљиво добру политику", рекао је Вучић за РТС послије радне вечере коју је за премијере државан западног Балкана, Аустрије и Француске организовала њемачка канцеларка.
На питање да ли ће се Србија наћи у позицији између ЕУ и руског капитала премијер Вучић је одговорио да се може надати неком добром рјешењу, али да неће бити лако.
"Ми морамо да радимо у интересу Србије а тражићемо подршку и помоћ Њемачке у томе. Не плашим се да ће се Србија наћи између чекића и наковњ,а ми смо на европском путу, али не можемо да рушимо нека традицонална пријатељстав и оно сто су економски интереси Србије", рекао је Вучић и подсјетио да је изабран да води владу, да је одговоран и да одговара људима у Србији.
Са Меркеловом је, навео је Вучић, разговарао и о украјинској кризи и извозу пољопривредних производа и не тако лакој ситуацији у којој је Србија.
"Србија није своју политику направила за 24 или 48 сати већ ју је осмислила, она је одговорна и озбиљна, и тога се држимо"; рекао је Вучић.
Упитан да ли је то критиковала њемачка канцеларка, одговара:
"Не могу да кажем да је Меркелова сто одсто сагласна с оним што радимо, али ми држимо нашу политику чврсто".