latinica  ћирилица
28/08/2014 |  23:35 | Аутор: Агенције

Ђоковић лако до трећег кола

Новак Ђоковић је провео мининалну количину времена на терену у 2. колу УС Опена, пошто је са 6:1, 6:3, 6:0 савладао Пола-Анрија Матјеа послије само 88 минута игре.

Најбољи тенисер свијета испустио је само четири гема, док у посљедњем сету није дозволио ниједан гем свом противнику, у дионици која је трајала само 22 минута. Послије не тако добрих партија на турнирима који су представљали увод у УС Опен, Ђоковић је вечерас по први пут подсјетио на своје најбоље дане и на свој "атомски тенис".

Многи нису постављали питање побједника у овом мечу, што је можда мало и неправедно према Французу. Међутим, оно што јесте интересовало све љубитеље тениса је било - колико ће Новак бити на свом уобичајеном нивоу у овом дуелу.

Ђоковић је обрадовао, пошто не само да је био на свом нивоу, већ је био на свом такорећи најбољем нивоу и није оставио ни трунку наде противнику да би могао да учини ишта озибљније током овог сусрета.

Ђоковић ће у 3. колу играти против домаћег играча Сема Квирија, који је савладао Гиљерма Гарсију-Лопеза са 6:3, 6:4, 6:4.