latinica  ћирилица
29/08/2014 |  10:15 | Аутор: Агенције

Лесковац: Направљена пљескавица од 56 килограма

На лесковачкој Роштиљијади синоћ су мајстори роштиља месаре "МК", Иван Ђорђевић и Никола Петровић направили пљескавицу тешку 56 килограма, која је за килограм тежа од прошлогодишње.

Прије печења пљескавица је била пречника 163 центиметра и дебљине три центиметра, а након печења имала је пречник 146 ценитметара док се дебљина смањила на 2,5 центиметра.

 "Ово је седма година како обарам сопствени рекорд. За велику пљескавицу је најбитније квалитетно лесковачко роштиљ месо и стално вјежбање.  Наравно морате да буде и јаки да је окренете, а да се не поломи. Сљедеће године планирамо једну од 60 килограма", казао је Ђорђевић.

  Иако су претходних година организатори из Туристичке организације Лесковца најављивали долазак представника Гинисове књиге рекорда, они су поново изосатали. У ТОЛ-у се правдају да је ангажовање Гинисових судија прескупо за буџет којим располажу за Роштиљијаду.

  Пљескавица од 56 килограма печена је на роштиљу сат и десет минута. 

  Комади највеће пљескавице послије печења, подијељени су посјетиоцима  Роштиљијаде и станарима Геронтолошког центра у Лесковцу.