latinica  ћирилица
29/08/2014 |  12:42 | Аутор: СРНА

Бањалука: Једнократна новчана помоћ за поплављене

Лицима која су претрпјела штету у мајским поплавама, која је већа од 7.000 КМ, из буџета града Бањалука биће дозначено укупно 1.028.900 КМ, наводи се у одлуци Комисије за прикупљање, одобравање и дистрибуцију хуманитарне помоћи.

 У складу са одредбама правилника за расподјелу једнократне новчане помоћи, од укупно поднесених 1.324 захтјева, одобрена је помоћ за 992 лица код којих је штета од поплава на стамбеним објектима, намјештају и кућанским апаратима у њиховом власништву процијењена у износу већем од 7.000 КМ, а која су увјерењем о пребивалишту доказала да су на адреси на којој је регистрована штета били пријављени прије 15. маја ове године.

Предсједник комисије Љиљана Радовановић рекла је да је одобрена помоћ за 39 лица са статусом породице погинулог борца и ратних војних инвалида прве и друге категорије од по 1.500 КМ.

За 58 корисника права из области социјалне и дјечије заштите одобрена је помоћ у висини од по 1.300 КМ, те за 895 лица која немају наведени статус одобрена је помоћ у висини од по 1.000 КМ.

Комисија за прикупљање, одобравање и дистрибуцију хуманитарне помоћи, коју је именовао градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић, донијела је одлуку о додјели једнократне новчане помоћи из буџета града на сједници одржаној јуче.

За реализацију ове одлуке задужени су Одсјек за цивилну заштиту и Одјељење за финансије. Додјела помоћи лицима чији су стамбени објекти оштећени у бујичним поплавама током августа биће разматрана након верификације регистра штета нанесених домаћинствима.