latinica  ћирилица
29/08/2014 |  16:03 | Аутор: РТРС

Киша и на испраћају љета

Фронтални поремећај ће условити промјену и погоршње временских прилика у наредном периоду.
Облачно вријеме са кишом - Фото: илустрација
Облачно вријеме са кишомФото: илустрација

Хладни фронт који долази са сјеверозапада узроковаће обилније падавине праћене грмљавином у период од 31. августа до 5. септембра.

Током викенда биће сунчано вријеме. У недјељу, у послијеподневним сатима понегдје у централним и источним подручјима су могући пљускови и грмљавина. Јутарње температуре ће бити од 10 до 15, на југу до 20, а дневне од 24 до 31.

Први дан септембра, у понедјељак, очекује се облачно вријеме с кишом, пљусковима и грмљавином. Падавине могу бити и обилније, праћене јаким ударима вјетра. Јутарње температуре ће бити од 12 до 16, на југу до 20, а дневне од 13 до 20, на југу, истоку и сјеверозападу земље до 27 степени.

И у уторак и сриједу биће претежно облачно с кишом. Више падавина се очекује у јужним и источним подручјима. У период од 4. до 7. септембра биће нестабилно са кишом, а веће количине падавина се очекују од 5. септембра, најављују метеоролози.

Од 7. до 12. септембра се очекује нешто стабилнији период без падавина, са изузетком западне Босне гдје се очекују падавине.

Крајем септембра очекују се веће количине падавина, док ће температуре бити уобичајене за септембар и биће од 5 до 20, а у Херцеговини од 12 до 23 степена.