latinica  ћирилица
29/08/2014 |  16:28 | Аутор: СРНА

СНСД-ДНС: Српској више него икада потребне јаке институције

Предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик изјавио је да само снажан парламент може да одбрани стечена права и обезбиједи развој Републици Српској. "Снажан парламент једино је могућ ако досадашња коалиција појача свој капацитет и ми смо увјерени да то можемо", поручио је Додик.
Приједор: Цвијановић, Додик, Павић - Фото: СРНА
Приједор: Цвијановић, Додик, ПавићФото: СРНА

Он је нагласио да је веома важно разумјети да Република Српска више него икад тражи стабилне институције након избора и да народ не смије дозволити да то буде распарчано нити да буде мјесто свађа, него да буде мјесто бржег доношења одлука.

Одговарајући на питање новинара о порукама из Србије да се њени званичници неће мијешати у изборе у БиХ, Додик је рекао да је то одлука руководства Србије, да постоје различите политичке партије које сарађују са другим политичким партијама у региону и глобално, и да је то сасвим нормално.

"Одлуку о учешћу и обиму учешћа доноси свака партија за себе. Што се мене тиче, СНСД, ДНС и СП имају јасан концепт изборне кампање и ми ћемо доказати да је капацитет који имамо апсолутно довољан за велику побједу", оцијенио је Додик.

Он је данас такође изјавио и да су СНСД и ДНС сарадници на многим мјестима дуго година и да ће у наредним данима покушати у неким општинама да прекомпонују, прије свега, скупштинску већину.

"Увјерен сам да је то идуће седмице могуће урадити у Козарској Дубици", рекао је Додик новинарима у Приједору након састанка са лидером ДНС-а Марком Павићем.

Павић је рекао да је са Додиком разговарао о сарадњи странака у неколико локалних заједница гдје се може тај рад унаприједити и навео да ће се то "вјероватно у будућности ускоро и видјети".

"Потврдили смо јединство и опредијељеност да истрајемо и сигурни смо да ћемо на овим изборима побиједити и да ћемо имати комотну већину у скупштини", додао је Павић.

Страначком састанку присуствовали су међународни секретар СНСД-а Жељка Цвијановић, генерални секретар ДНС-а Драгутин Родић и предсједници приједорских градских одбора СНСД-а Драго Тадић и ДНС-а Миленко Ђаковић.

Додик: Коалиција СНСД-ДНС-СП ће договорити ко ће бити мандатар

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да ће се СНСД, ДНС и СП договорити о рјешењу за мјесто премијера Републике Српске као што су се ове три странке и до сада договарале.

"Има људи и у СНСД-у и у ДНС-у и у СП-у који могу да воде владу и у том моменту ћемо на најбољи могући начин сјести и изабрати", рекао је Додик, одговарајући на питање новинара ко ће добити мјесто премијера ако коалиција СНСД, ДНС и СП побиједи на изборима.

Он је у Приједору изјавио да не треба сумњати у побједу ове коалиције на изборима.

"Не секирајте се за то, као што се ми не секирамо за изборе, јер смо сигурни у побједу", поручио је Додик.