latinica  ћирилица
09/09/2014 |  17:12 | Аутор: СРНА

Додик: СНСД има добар тим

Предсједник СНСД-а Милорад Додик истакао је да СНСД има добар тим људи, као што су Игор Радојичић, Жељка Цвијановић и други, који имају потенцијала да на прави начин изграде бољу и стабилнију Републику Српску.

Додик је нагласио да изборни слоган СНСД-а "За побједу Српске" значи остати, бити оптимистичан и вјеровати у Републику Српску, те да ова странка заступа слободан начин живота у миру, без репресије било кога и без тортуре.

Он је за радио "Нес" рекао да Српска нема непријатеље са оружјем, али да има софистициране који су спремни да је мајоризују и подреде њен развој својим интересима.

Додик је подсјетио да формирање Републике Српске није дочекано са одушевљењем код многих, те упозорио да је сваки напад на аутономију Српске - угрожавање Српске.

Наводећи да Српска нема аспирације према Федерацији БиХ, да никога не угрожава, а да у њој није угрожен ниједан Бошњак и Хрват, Додик је истакао да су флоскулу да се бави национализмом "подметнули странци".

Говорећи о раду владајуће коалиције када је ријеч о економији, Додик је истакао да се власт предвођена СНСД-ом успјешно бавила тим питањем.

"Успјешно се бавимо питањем економије и развоја. Нека покаже опозиција шта је урадила за вријеме свог мандата. Ништа нису направили. Нека покажу аутопут од 50 километара, двије термоелектране, двије хидроцентрале које се граде, 11 основних школа, четири факултета у Бањалуци и два у Источном Сарајеву што смо ми урадили", рекао је Додик.

Он је подсјетио да за вријеме владавине садашње опозиције није било глобалне кризе и да је стопа задужености Српске до 2005. године била већа него што је данас.