latinica  ћирилица
11/09/2014 |  07:05 | Аутор: sportal.rs

Јунајтед продао два милиона дресова за годину дана

Манчестер јунајтед је само за претходну сезону продао невјероватна два милиона реплика дресовова чиме је акумулирао највећи дио зараде од 420 милиона фунти, а зарадио 25 милиона више у односу на претходну такмичарску годину, преносе острвски медији.
Манчестер Јунајтед - Фото: AP
Манчестер ЈунајтедФото: AP

У детаљном финансијском извјештају који би клуб са "Олд Трафорда" тек требало да представи јавности, између осталог биће приказана и сума коју је клуб уплатио бившем менаџеру Дејвиду Мојесу за раскид сарадње прије истека његовог уговора, али у истом извјештају неће бити поменут губитак због непласмана у Лигу шампиона.

Према посљедњем извјештају са њујоршке берзе, у Августу, зарада Манчестер јунајтеда за прошлу сезону креће се од 429 до 434 милиона фунти, што је повећање од 18 до 19 процената у односу на прошлу годину. Поређења ради, Реалов обрт за претходну годину је 480 милиона фунти, али је у ту суму урачунат и дио од продаје играча.

За Манчестер феноменално звучи и податак да је отприлике пет милиона лиценцних производа продато претходне године, укључујући и два милиона дресова! Такође, само љетошња турнеја по Сједињеним Америчким Државама Јунајтеду је донијела 25 процената већу зараду од спонзорских уговора, која укупно износи 190 милиона фунти.