latinica  ћирилица
11/09/2014 |  07:15 | Аутор: Агенције

Кркић жели дрес Србије

Некадашња велика нада Барселоне Бојан Кркић, након неуспјешног покушаја да игра за селекцију Шпаније, сада жели да обуче дрес Србије и покушаће да оствари контакт са селектором "орлова" Диком Адвокатом.

У дебију холандског тренера на клупи Србије у ремију са Француском (1:1) поново се појавио проблем у нападу. Осим покушаја из прекида, Срби нису направили озбиљне прилике, што највише брине Адвоката. На све то појавиле су се спекулације о незадовољству Холанђанина понашањем појединих играча на тренинзима. Прије свих то се односило на нападача Александра Митровића, који због тога и није почео у првој постави. У међувремену, појавила се вијест да се Кркић предомислио у вези са наступом за Србију.

Када је Србија покушала да наговори Кркића да игра за "орлове", он није хтио ни да чује. Играо је у Барселони и надао се да ће имати озбиљнију улогу у репрезентацији Шпаније. Био је и најмлађи дебитант у дресу "црвене фурије" када је заиграо против Француске 8. фебруара 2008. године. Међутим, шест година касније од дреса Барселоне стигао је до енглеског Стоука, а од репрезентације Шпаније је километрима далеко. Према сазнањима београдских медија, Кркић жели да наступи за Србију већ на почетку квалификација за Европско првенство у Француској. Он жели разговор са Адвокатом и чека позив неког из српског савеза. Наводно и његов отац већ увелико ради на припремању неопходне документације.

Србија тренутно има само два нападача, Митровића и Филипа Ђорђевића. Играч Лација је одиграо већи дио меча против Француза, али је мало шта показао. Митровић није добро почео са новим селектором јер се мало труди, посебно у дефанзиви. Све ово и неефикасност Србије, која се показала као велика бољка репрезентације, можда ће натјерати Холанђанина и савез да размисле о Кркићу. Иако је одиграо тај један меч за Шпанце, то неће представљати проблем да добије дозволу да игра за Србију.

Лична карта

Бојан Кркић је рођен 28. августа 1990. године у Лињоли. Отац му је Србин, а мајка Шпанкиња и цијело дјетињство провео је у Шпанији. Поникао је у Барселони, гдје је у млађим категоријама постизао велике успјехе. За први тим одиграо је 104 утакмице и постигао 26 голова. Након тога каријера му је ишла силазном путањом. Играо је за Рому (33 утакмице, 7 голова), Милан (19, 3) и Ајакс (24, 4), а тренутно је првотимац Стоука, гдје је одиграо два меча без датог гола.