latinica  ћирилица
11/09/2014 |  08:17 | Аутор: РТРС

Данас јаче падавине

Данас је у Републици Српској свјежије вријеме са кишом и локалним пљусковима са грмљавином уз мјестимично обилније падавине.
киша - Фото: ТАНЈУГ
кишаФото: ТАНЈУГ

Облачно и свјежије вријеме са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. Само ће дијелом пријеподнева на крајњем истоку бити промјенљиво облачно и углавном суво, а поподне и до вечери и у овим крајевима ће бити кише и пљускова са грмљавином. Киша ће на западу и југу бити интензивнија поподне и увече. На западу се очекује око 80, а на југу Херцеговине и преко 100 литара кише понегде.

Вјетар умјерен јужни и југоисточни, при пљусковима и грмљавини појачан и јак. Поподне на сјеверу вјетар у скретању на сјеверни. Најнижа температура ваздуха од 12°C до 19°C. Највиша дневна температура од 16°C на западу до 25°C на истоку.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ 

Облачно и свјежије са кишом, а поподне и пљусковима са грмљавином. Киша ће поподне бити јача и обилнија. Вјетар слаб до умјерен, при грмљавинским процесима на ударе јак, јужни. У другом дијелу дана у скретању на сјеверни. Најнижа температура ваздуха око 17°C, а највиша дневна до 19°C.