latinica  ћирилица
11/09/2014 |  10:51 | Аутор: Агенције

Љајић: Демонстрација силе и највећа опасност

Потпредсједник Владе Србије Расим Љајић изјавио је данас да "Поход на Хаџет" представља јасну милитаризацију, демонстрацију силе и највећу опасност за Нови Пазар и да је перспектива цијелог тог подручја доведена у питање.

Он је нагласио да "поход" представља јасно повезивање са онима који су сарађивали са окупаторима 1941. године у Новом Пазару и цијелом том региону и најавио да ће о овом инциденту разговарати са министром унутрашњих послова Србије Небојшом Стефановићем.

- Многи амбасадори долазе и данас и сутра. Људе занима шта се овдје дешава - рекао је Љајић.

Он је оцијенио да је муфтија санџачки Муамер Зукорлић, организујући ову манифестацију, добио оно чему је тежио - публицитет, али да није ријешио кључни проблем - незапосленост која је условила масовно исељавање и Срба и Бошњака из новопазарског краја.

Присталице Исламске заједнице у Србији организовале су 4. септембра у Новом Пазару "Поход на Хаџет" којим су, марширајући у зеленим униформама са фесом на глави и носећи ратне заставе тзв. Армије БиХ, обиљежили седам деценија од стријељања Бошњака који су у Другом свјетском рату сарађивали са фашистима.