latinica  ћирилица
11/09/2014 |  12:00 | Аутор: Б92

Ђорђевић: Лијепо је у полуфиналу, али може и боље

Селектор Србије, Александар Ђорђевић препустио је Француској улогу фаворита у полуфиналу Мундобаскета.

Србија је у сриједу у четвртфиналу декласирала Бразил са 84:56, а у полуфиналу је очекује други дуел против Француске на овом турниру.

Французи су до полуфинала стигли побиједивши домаћина Шпанију са 65:52. Селектор Србије рекао је да су Французи показали да су бољи тим и да су због тога у полуфиналу.

"Боља екипа је прошла даље. Терен не лаже. Без обзира што сам рекао да је Шпанија велики фаворит, очигледно да у екипи нешто није штимало. Изгубили су синоћ од одличне Француске која константно добро игра. За нас је велика ствар што ћемо играти са шампионом Европе у полуфиналу. Веома цијеним њихов тим, њихов систем рада, концепт. Ово је потврда њиховог квалитета да без обзира што у тиму нема Тонија Паркера, могу до резултата", рекао је селектор Србије.

Ђорђевић је првацима Европе препустио улогу фаворита у полуфиналу.

"Мислим да су они ти који имају улогу фаворита баш због чињенице што су шампиони Европе. Међутим, не бих размишљао у том правцу. Ми имамо дан да се припремимо за ту утакмицу. Момци су вољни и жељни да понове оно што су урадили синоћ. Али не желимо да размишљамо о другима већ о томе да се ми што боље спремимо за меч."

Српски селектор осврнуо се и на највећу снагу француске селекције.

"Они су изузетна атлетска екипа, агресивна, снажна. Борис Дијао игра сјајну кошарку, прави је лидер, момак који плијени и њихова велика вриједност је што су око таквих величина направили језгро."

Ђорђевић се осврнуо и на сам пласман "орлова" у полуфинале.

"Лијеп је осјећај је бити у полуфиналу. Може да буде још лепши. Велике утакмице и велика такмичења обиљежавају и велики играчи."

Након велике побједе против Бразила, играчи су добили мало одушка од селектора.

"Имали су синоћ до један слободно па сам их пустио да одспавају дуже. У два имамо тренинг, од 19 сати имамо тренинг на којем ћемо радити на опоравку и стабилизацији, да избаце умор из ногу. Вјероватно ће хтјети да шутну и неку лопту на кош. Сутра прије подне имамо тренинг.“

Према мишљењу српског селектора, селекције Француске и Бразила се не разликују превише.

"Бразилци и Французи нису много различити. Имају сличан стил игре, воле центри да проиграју центре. Борис Дијао је њихов плејмејкер и душа тима. Веома интересантни играчи улазе екипу. Треба очекивати сличну утакмицу оној у Гранади. Међутим, мислим да ми играмо мало другачије него у Гранади (смијех)."

На крају је новинаре занимао коментар Ђорђевића "невјерним Томама" пред пут у Шпанију, а селектор је у свом стилу одговорио: "Нису знали кад путујемо."