latinica  ћирилица
11/09/2014 |  13:02 | Аутор: РТРС

Рајко Петров Ного добитник награде "Душко Трифуновић"

Пјесник Рајко Петров Ного добитник је награде "Душко Трифуновић", која се додјељује за посебан допринос српској књижевности у оквиру књижевне манифестације посвећене овом великом српском књижевнику.
Рајко Петров Ного, пјесник - Фото: РТРС
Рајко Петров Ного, пјесникФото: РТРС

"Дани Душка Трифуновића" почињу данас, а завршавају се у суботу, 13. септембра. Жири у саставу Саша Кнежевић, Биљана Самарџић и Мирјана Лукић одлуку да награда оде у руке Рајку Петрову Ногу, донио је једногласно.

- Пјесништво Рајка Нога није могуће сагледати без знакова и гласова који допиру из традиције, мита, историје и религије, али и из посљедњих времена - наводи жири у саопштењу.

Првог дана манифестације, која се одржава осми пут, представиће се финалисти конкурса за најбољи литерарни рад о теми "Кад сам те прво срела/срео".

Пјесници ће у петак, другог дана манифестације, учествовати на "Пјесничком часу" који ће бити одржан у ОШ "Мокро". Биће отварена и изложба "Дванаести сазив Арт симпозијум Јахорина", као и вече поезије за одрасле "Буквално тако", у оквиру које ће Ноги бити додијељена награда "Душко Трифуновић".