latinica  ћирилица
11/09/2014 |  15:59 | Аутор: СРНА

Тужилаштво БиХ: Пустити на слободу Жељка Станаревића

Тужилаштво БиХ предложило је да буде пуштен на слободу Жељко Станаревић, који је осумњичени за ратни злочин над Бошњацима на подручју Бихаћа 1992. године.

Тужилац Емир Нерадин предложио је Суду БиХ да се Станаревићу, који је ухапшен прије скоро два мјесеца, забрани контактирање са другим осумњиченима и свједоцима, као и прелазак границе, преноси Бирн.

Нерадин се није противио да осумњичени, који живи на подручју Приједора, може напуштати кућу да би зарађивао за породицу.

Станаревић је осумњичен да је у јуну 1992. године са другим припадницима Војне полиције Војске Републике Српске /ВРС/ учествовао у одвођењу заробљених Бошњака из круга Станице јавне безбједности /СЈБ/ Рипач и убиствима на локалитету Хргар.

"Тијела жртава бачена су у природну јаму Бездана, гдје су приликом ексхумације 1997. године пронађени посмртни остаци 83 особе", саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Тужилац Нерадин је рекао да је истрага при крају, те да ће ускоро бити подигнута оптужница за ове злочине, додавши да су неки од осумњичених недоступни Тужилаштву БиХ.