latinica  ћирилица
11/09/2014 |  18:09 | Аутор: ТАНЈУГ

Пеле: Меси ће освојити трофеј Мундијала 2018.

Легендарни фудбалер Пеле рекао је да Аргентинац Лионел Меси има велику шансу да освоји Свјетско првенство у Русији и тако употпуни успјешну клупску каријеру.

Нападач Барселоне је овог љета био близу освајања Мундијала, али је Њемачка у финалу у Бразилу побиједила голом Марија Гецеа у 113. минуту.

"Наравно да Меси може да освоји Свјетско првенство до краја каријере. Он игра на највишем могућем нивоу и у одличном је физичком стању. Не сумњам да ће му на нарендом шампионату у Русији бити циљ освајање пехара и то му је нова велика прилика", рекао је Пеле.

Пеле је истакао да Меси није био на свом препознатљивом нивоу у Бразилу, иако је проглашен за најбољег играча турнира.

"Меси није показао све што зна, али то не мора да значи да је лоше играо. Аргентина и Бразил имају играче који могу да освоје СП, али нису остварили то на крају. Меси је невјероватан играч и не можете да сумњате у његове способности иако није освојио Мундијал", закључио је Пеле.

Меси је у четири наврата биран за најбољег фудбалера свијета, са Барселоном је освојио 21 трофеј, од чега три Лиге шампиона, док је са "гаучосима" био шампион на Олимпијским играма у Пекингу.