latinica  ћирилица
13/09/2014 |  10:15 | Аутор: РТРС

"Дани Душка Трифуновића" у Палама

На данашњи дан прије 81 годину рођен је Душко Трифуновић. У Палама је тим поводом одржана тродневна манифестација "Дани Душка Трифуновића".

Изузетан поетско – музички програм, велико интересовање публике и додјела награде, која носи име великог пјесника, обиљежили су тродневну манифестацију „Дани Душка Трифуновића“. У сали Културног центра, у оквиру манифестације, која се осми пут одржава у Палама, одржано је и вече поезије. 

Првог дана манифестације "Дани Душка Трифуновића", представили су се финалисти конкурса за најбољи литерарни рад о теми "Кад сам те први пут срео/срела", а младим пјесницима обратили су се Игор Коларов, Јово Чулић, Тоде Николетић, Татјана Пуповац, Власта Ценић, Слободан Станишић и Рајко Петров Ного, који је и овогодишњи добитник награде „Душко Трифуновић“, за афирмацију српске књижевности.

Манифестација „Дани Душка Трифуновића“ једна је од значајнијих у Палама,  што потврђује и велики број истакнутих  пјесника који се сваке године окупљају у част Душка Трифуновића.

Програм „Вече за Сарајлије“, који се сваке године организује у оквиру манифестације „Дани Душка Трифуновића“, обиљежио је наступ младих умјетника, који су извели неколико Душкових пјесама.

Има нека тајна веза