latinica  ћирилица
13/09/2014 |  10:17 | Аутор: sportal.rs

Ћурћић: Шпанија је најтежи могући противник

Жријеб у Ниону додијелио је репрезентацији Србије једног од најтежих ривала у одлучујућој рунди такмичења за одлазак на првенство Старог континента, које ће се средином наредне године одржати у Чешкој.

Млада репрезентација Србије добила је у баражу за Европско првенство у Чешкој изузетно тешког ривала - Шпанију, актуленог првака Европе. Први меч се игра у Србији.

"Добили смо европског првака. То је најтежи могући противник кога смо могли да извучемо. Пред собом имамо двије утакмице и нико не може рећи да нас лако може побиједити. Навикли смо да идемо тежим путем", била је прва реакција селектора Радована Ћурчића након жријебања, преноси званични сајт фудбалског Савеза Србије.

Селектор Србије сматра да ће предстојећи дуели против Шпаније бити велики изазво и привилегија да се одмјери снага са европским прваком, тренутно можда најбољом репрезенацијом у Европи, па и свијету. Поред селектора Ћурчића и тим менаџера младе репрезенације Павла Симића, жријебу у Ниону присуствовао је и генерални секретар ФСС Зоран Лаковић.

"Добили смо изузетно тешког противника. Ова генерација је, међутим, више пута показала да зна да игра против најбољих екипама. То смо већ видјели у мечевима са Италијом и Белгијом" - рекао је Лаковић о исходу жријеба. Први оперативац ФСС је изразио подршку селектору Ћурчићу и свим фудбалерима, који су до сада пружали сјајне партије у квалификационом делу такмичења. делегација ФСС је након жријеба имала први сусрет са представницима шпанске федерације на коме се прелиминарно разговарало о организацији предстојећих утакмица.