latinica  ћирилица
13/09/2014 |  11:52 | Аутор: РТРС

Шеф представништва Српске у Солуну посјетио дјецу која бораве у Грчкој

Шеф представништва Републике Српске у Солуну. Василис Лампроу посјетио је дјецу из Српске која бораве у десетодневној посјети Грчкој. У Грчку су отпутовали ученици који још не могу да похађају наставу због штете на школским објектима проузрокованим полавама.

"Ово је друга посјета дјеце из поплављених подручја Републике Српске, коју је Представништво организовало и на тај начин желимо да помогнемо породицама, жртвама поплава које су задесиле Републику Српску", изјавио је Лампроу за РТРС.

Представниство Републике Српске у Солуну у сарадњи са Митрополијом Неаполис-Ставроуполис Грчке православне цркве и министарствима просвјете и културе, и економских односа и регионалне сарадње организовало је десетодневни боравак за 106 дјеце и 11 професора и педагога школа из Приједора, Добоја, Шамца и Бијељине.

фото. РТРС

"Представништво Републике Српске у Солуну сноси трошкове превоза ученика. Такође, организовали смо једнодневне излете у Солун као и друга мјеста сјеверне Грчке, како би ученици видјели многобројне знаменитости ове пријатељске земље", рекао је Лампроу и додао да ће домаћини све учинити да боравак у Грчкој дјеци остане у најљепшем сјећању.

фото: РТРС

Дјеца ће у кампу "Евлогимено катафигион Аксион Ести" у Макриници код Солуна боравити до 20. септембра.

фото: РТРС