latinica  ћирилица
13/09/2014 |  12:11 | Аутор: Б92

Ђорђевић: Хвала помоћницима и играчима

Селектор Србије Александар Ђорђевић одушевио је читав свијет начином на који води екипу на Свјетском првенству у Шпанији.
Александар Ђорђевић са играчима - Фото: blic.rs
Александар Ђорђевић са играчимаФото: blic.rs

Ђорђевић је мaлтене као дебитант стигао на клупу "орлова" и већ од старта су услиједиле жестоке критике на његов избор.

Међутим, он их је све демантовао феноменалним ставом и могућношћу да до максимума мотивише играче.

Легенда српске кошарке, дан послије побједе над Француском и пласмана у финале, истакао је да успјех који је забиљежио национални тим није само његов. Он се посебно осврнуо на рад помоћника, без којих, како каже, све ово не би било могуће.

"Мени је прије свега била част да радим са људима који су поред мене – Јовица Антонић, Милан Минић и Мута Николић су моји највећи савјетници, критичари. Дугујем велику захвалност играчима који су урадили велики дио посла, заправо највећи. Поносан сам што сам њихов тренер. Концентрисани смо и даље на такмичење , колико је то могуће дан послије овакве побједе", рекао је Ђорђевић.

Милан Минић ипак није желио да у први план истиче стручни штаб  .

"Ако ово гледамо као кошаркашку представу, главни су играчи, а ми смо шаптачи који помажу да се лакше  носе са сценаријом. Послије пораза које смо доживљали у првој фази, ми смо сазрели и били прави онда када су кренуле елиминационе утакмице", навео је Минић.

Јовица Антонић истиче да се Србија неће зауставити на овом успјеху.

"Мислим да нисмо рекли посљедњу ријеч. Кад смо се састали, причам о свом односу с једним играчем, прво смо се поздрављали климањем главом.Током припреме стиском руке, а кад је почело првенство загрљајем. Мислим да је кренуо воз са људима који су кошаркашки честити и мислим да сви треба да уђемо у њега. То је воз љубави, поштовања, људи који су честити у кошаркашком смислу", додао је Антонић.