latinica  ћирилица
13/09/2014 |  13:47 | Аутор: РТРС

Барселона у бојама Каталоније дочекује Билбао

Каталонски гигант одлучио је да за викенд испише историју тиме што ће први пут од оснивања клуба утакмицу на "Ноу Kампу" одиграти у резервној гарнитури дресова сачињених од боја "Сањере".

Такву одлуку у Барселони су донијели како би подржали најављени референдум за независност Каталоније који је све извјеснији након што је у четвртак "Национални Дан" тог шпанског региона обиљежен парадом на улицама Барселоне којој је присуствовало више стотина хиљада људи.

Поменутој паради за независност Каталоније присуствовао је и Жерар Пике који је на твитеру објавио слику са својим сином Миланом у мајицама са бојама каталонске заставе.

У Барселони, међутим, демантују да су одлуку о ношењу резервне гарнитуре дресова на "Ноу Кампу" донијели у знак подршке оцјепљењу Каталоније већ наводе да тиме желе да обиљеже 300 година од пада Барселоне у руке Филипа V, преносе спортске.нет.

Било како било, у суботу од 16 сати имаћемо прилику да свједочимо о историјском моменту јер ће фудбалери Барселоне на мегдан Атлетик Билбау изаћи у резервним дресовима иако се меч игра на стадиону "Ноу Цамп".