latinica  ћирилица
14/09/2014 |  08:56 | Аутор: СРНА

Поподне киша

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће у првом дијелу дана бити суво вријеме, а касније ће бити повремене кише и пљускова са највишом дневном температуром од 19 до 23, на југу до 26 степени Целзијусових.
Киша, облачно - Фото: РТРС
Киша, облачноФото: РТРС

Поподне се очекује јача облачност која доноси повремену кишу и пљускове, прво на сјеверозападу и истоку, а затим у централном појасу, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Локалних пљускова и повремене грмљавине може бити од централних предјела према средњем Подрињу, а увече у Посавини и Семберији, гдје је могућа количина падавина од 10 до 20 литара по метру квадратном.

На југу ће бити претежно сунчано и топлије.

Дуваће вјетар слаб до умјерене јачине сјеверног и сјеверозападног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура у 8.00 часова: Купрес четири, Калиновик шест, Источни Дрвар, Ливно седам, Клековача, Чемерно, Хан Пијесак девет, Гацко, Соколац, Дринић 10, Невесиње, Мраковица, Сарајево 11, Мркоњић Град, Рибник 12, Сребреница, Билећа, Рудо, Зеница 13, Нови Град, Фоча, Бихаћ 14, Мљечаница, Србац, Вишеград, Приједор, Требиње, Бијељина, Добој, Мостар, Тузла 15, Зворник, Бањалука 16, Неум 17 степени.

Највише кише пало је у Билећи - 23,8 литара по метру квадратном.