latinica  ћирилица
14/09/2014 |  11:43 | Аутор: РТС

Ђорђевић: Нема непобједивих, одиграти што бољу кошарку

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић истиче да његов тим има намјеру да одигра што је могуће бољу кошарку у финалу Свјетског првенства, без обзира на резултат.

"На кошаркашком терену је све могуће, нема непобједивих. Чуда су се у прошлости дешавала. Немам разлога да не вјерујем да не могу и у будућности. На нама је да одиграмо најбоље што можемо, тражимо перфектну утакмицу у финалу", рекао је Ђорђевић на конференцији за новинаре.

Он је нагласио да су мисли свих чланова репрезентације усмјерене само ка једном циљу – ка што бољој игри у финалу, без обзира на резултат.

"То ће бити почетни замајац, а после ћемо видјети шта ћемо извући из рукава. И ако нам дозволе противници који су феноменална екипа, са сјајним индивидуалцима, одличним тренерима. Изузетно их респектујемо, али нема мјеста за страх", рекао је Ђорђевић.

Он је открио да ће покушати "да их уведе у игру пет на пет".

"Мало је тајни у кошарци. То би требало да буде идеја, али та енергија и атлетске способности које посједују Американци су нестварне. Имају толико играча на клупи да једноставно тим ритмом мељу противника, поготово у другом полувремену. Имали су дан више одмора, што није добро, али нема изговора. Мора да се игра без обзира на резултат. Треба да играмо поен за поен", рекао је Ђорђевић и додао да и "Американци имају слабих тачака".

Селектор Ђорђевић је нагласио да му је част што има "такве сараднике у стручном штабу, који су му највећи критичари и мотиватори".

Финале између Србије и САД игра се у недјељу од 21 час.