latinica  ћирилица
14/09/2014 |  15:53 | Аутор: РТРС

У Семберији и Подрињу сутра чешће падавине

Нестабилно вријеме сутра послије подне очекује се у свим крајевима Републике Српске и Федерације БиХ, а чешћих падавима биће на истоку, углавном Семберији и Подрињу.

По котлинама и око ријека ујутро ће бити магле, а током пријеподнева углавном ће се задржати суво вријеме са повременим суначним периодима, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Уз појачан развој облачности, послије подне почеће киша, а у појединим крајевима биће и пљускова. Падавине ће бити чешће на истоку, око ријеке Дрине, прво у централном дијелу Подриња и на простору Сарајевско-романијске регије а касније у доњем Подрињу, Семберији и дијелом Посавини, гдје је могућа и грмљавина.

Најнижа температура ваздуха од девет до 14, а највиша дневна од 16 до 22, на југу око 25 степени Целзијусових. У вишим предјелима биће хладније.

Метеоаларм за сутра је издао упозорење на потенцијално опасно вријеме за приједорску, бањалучку, сарајевску, тузланску и вишеградску регију за које су прогнозиране грмљавинске непогоде. Ова подручја означена су жутом бојом.

Према метеоролошкој прогнози, наредних дана углавном ће бити суво вријеме, уз више сунчаних интервала. Једино ће у уторак бити тмурно и на сјеверу је могућа веома слаба киша, али ће на југу бити топлије и претежно сунчано. Биће свјежије са дневном температуром ваздуха између 15 и 20, осим на југу гдје се очекује 25 степени.

Више сунчаних интервала и топлије вријеме очекују се у сриједу и у четвртак са дневном температуром од 20 до 26 степени. Хладније ће бити само у мјестима гдје се магла задржи дужи дио дана.

Метеролози за вечерас у Посавини и Семберији најављују пљускове, гдје може пасти између пет и 20 литара по метру квадратном. За подручје тузланске регије метеоаларм је издао жуто упозорење на потенцијално опасно вријеме. Прогнозиране су грмљавинске непогоде.

Данас је најтоплији био Мостар гдје у 14.00 часова измјерено 25 степени, 24 је било у Вишеграду и Требињу, а 23 у Зворнику.

У Бијељини, Билећи, Неуму, Зеници и Горажду измјерена су 22 степена, у Бањалуци, Приједору, Сребреници и Тузли 21, Српцу и Фочи 20 степени, Добоју, Ливну, Рибнику, на Сокоцу, у Невесињу и Гацку 19, у Сарајеву, Мркоњић Граду, Новом Граду и Бихаћу 18, Калиновику и Купресу 17, а на Хан Пијеску, Чемерну и Иван-седлу 16 степени.

Најхладније било је на Бјелашници гдје је у 14.00 часова измјерено само седам степени Целзијусових.