latinica  ћирилица
15/09/2014 |  08:34 | Аутор: СРНА

Мадрид није одобрио лет авиона са навијачима из Београда

Лет за Мадрид, којим је требало да навијачи из Србије отпутују на финале Свјетског првенства у кошарци, отказан је на аеродрому "Никола Tесла" у Београду, јер Шпанија није на вријеме издала дозволу за полијетање авиона, рекао је директор агенције "Биг блу" Иван Радојевић.

"Људи су дошли до авиона и чекали. Иако смо захтјев послали у суботу ујутро, дозвола је стигла је тек у 17.30 часова. Да је стигла сат времена раније, могли бисмо да одемо, да наши не буду без навијача, па макар само 135 људи. Да смо кренули у 17.30 стигли бисмо на додјелу на крају, не раније", изјавио је Радојевић, власник туристичке агенције.

Он је нагласио да није могао да дозволи да највећи љубитељи кошарке, већи дио утакмице проведу у аутобусу од аеродрома до спортске хале, преноси "Блиц".

"Једино објашњење које смо добили од Шпанаца јесте да `нису испоштоване процедуре`, односно да је захтјев морао бити послат два дана раније. Пошто су кошаркаши Србије играли полуфинале у петак увече, нисмо могли раније да пошаљемо захтјев", додао је Радојевић.

Он је нагласио да није логично да у држави у којој се игра Свјетско првенство у кошарци нема дежурних који ће мислити о доласку навијача из свих крајева.

Из Агенције је наведено да ће свима који су уплатили овај једнодневни аранжман, новац ће бити враћен данас.

Селекција САД савладала је у финалној утакмици Свјетског првенства репрезентацију Србије.